Руският диктатор се страхува от силният долар на Байдън и

...
 Руският диктатор се страхува от силният долар на Байдън и
Коментари Харесай

Започва тежка битка, Путин се опитва да гръмне Европа с ракетата „Газпром“?

 Руският деспот се опасява от мощният $ на Байдън и по тази причина нападна по всички фронтове, разяснява Мирослав Севлиевски

Владимир Путин вижда, че с алената войска няма да може да превземе Украйна и по тази причина се пробва с най-голямата си ракета „ Газпром ” да гръмне по Европа и да накара европейците да се откажат от поддръжката си за Киев. Руският президент се опасява от мощният $ на Джо Байдън и по тази причина сега нападна по всички линии и фронтове. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия някогашният министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„ В съседство до мен в Ахелой живее възрастен човек на 72 години, който е прекарал 21 дни в мазето, а щерка му и двете му внучета – в бомбоубежище. Когато е трябвало да ги изнесе оттова, най-големият му смут е бил, че би трябвало да гази трупове и го било боязън какво ще видят неговите внучета и какво ще запомнят “, добави той.

„ Голямото нещо, което сега се случва, е мощният $. Могъщата американска парична единица по времето на Рейгън разпадна Съюз на съветските социалистически републики, а по времето на Бил Клинтън Русия банкрутира “, акцентира Севлиевски. 

„ По-важно е в този момент да преговаряме с Турция и да създадем по този начин, че точката на свързване по остарелия газопровод на станция „ Странджа “ да стане законна. Всички европейци да я виждат и да се търгува. Тя съществува, само че юридически я няма “, добави той.

Според него би трябвало повече учебни заведения тази зима да се отопляват с терпопомпи. Да бъдат инсталирани час по-скоро слънчеви панели по покривите, прикани някогашният енергиен министър. 

„ Трябва да накараме Русия да спре да води война. Тогава ще има мир и цените ще се балансират “, добави той.

Според някогашния дипломат на България в Русия и политически и енергиен специалист Илиян Василев пък Москва не може да си разреши да спре напълно износа на газ. А макар рецесията, цените в Съединени американски щати падат, тъй като те в никакъв случай не са спирали да влагат в произвеждане.

Европейски Съюз предлага таван на цената на съветския газ от 50 евро на мегаватчас. Новината заяви в сряда изданието „ Политико “, като се базира на документ на Европейската комисия.

Икономистът Евгений Кънев изясни, че с изключение на въвеждането на таван на цената, Европейска комисия има и друга концепция – разделянето ѝ на зони. Втората алтернатива е Европа да се раздели на зони – Замисълът е „ зелените ” зони да преливат газ към „ алените ”, които нямат никакви обезпечени количества.

„ Цената на „ Газпром ” ще пораства. А когато газът нараства, нараства и електрическата енергия. Трябва да мислим за двустепенно ценообразуване – да се изнася по-скъпа сила за външния пазар, а по-евтината да остава за нас ”, съобщи икономистът Кузман Илиев.

Илиян Василев счита още, че Москва е впрегнала всичките си запаси, с цел да подтиква протести на разнообразни места в Европа поради високите цени. „ Това ще бъде жестока борба. И в тази борба Европейска комисия дава някои вероятни решения ”, сподели дипломатът.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР